ACTUEEL

WHO meldt bijna 3000 doden door ebola

Het ebolavirus heeft zeker 2917 mensen het leven gekost. Er zijn in totaal 6263 gevallen van besmetting bekend in vijf West-Afrikaanse landen. Deze nieuwe cijfers maakte de Wereldgezondheidsorganisatie WHO donderdag bekend.

De WHO heeft in Liberia 1550 extra ziekenhuisbedden nodig om de zieken te verzorgen. In Guinee loopt de organisatie ook tegen andere problemen aan, zoals weerstand tegen hulpverlening. Inwoners van het land zouden wegversperringen hebben opgeworpen om te voorkomen dat hulpverleners een gebied in komen.

Uitbraak

De ebola-uitbraak begon in Guinee. Daar lijkt het aantal besmettingen nu niet meer zo snel toe te nemen, aldus de WHO. In Sierra Leone en Liberia is dat nog wel het geval. Sierra Leone heeft donderdag nog drie districten afgesloten om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Dat maakte president Ernest Bai Koroma bekend. In totaal zijn nu vijf van de 14 districten in het land op slot.

Een week geleden lag het officiële aantal doden op 2622. De ebola-epidemie woedt in Guinee, Sierra Leone en Liberia. Ook in Senegal en Nigeria zijn gevallen gemeld. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top