ACTUEEL

Ploumen geeft opnieuw geld voor strijd ebola

Opnieuw maakt het kabinet geld vrij voor de bestrijding van ebola. Op een bijeenkomst van de VN in New York liet minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) donderdag weten 3 miljoen euro extra vrij te spelen. Vorige week stelde ze hiervoor al 15 miljoen beschikbaar.

Het geld komt uit een speciaal potje bestemd voor verbetering van het watergebruik en sanitatie in enkele West-Afrikaanse landen. ,,Omdat deze beide zaken ook essentieel zijn bij het voorkomen van ebolabesmetting, heb ik ervoor gekozen dit bedrag specifiek te koppelen aan de bestrijding van deze dodelijke ziekte'', liet Ploumen weten.

Bijeenkomst

De bewindsvrouw maakte de bijdrage bekend op een speciale bijeenkomst over de epidemie. Daarbij waren onder anderen de West-Afrikaanse leiders aanwezig. Volgens Ploumen moet goede coördinatie ervoor zorgen dat de economieën van de getroffen landen niet te veel lijden onder de ziekte. Ook wil ze kijken hoe het bedrijfsleven kan bijdragen aan de bestrijding van ebola, waaraan al ruim 2900 mensen zijn gestorven.

De voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, maakte tijdens dezelfde bijeenkomst bekend dat het dagelijks bestuur van de EU nog eens 30 miljoen euro beschikbaar stelt voor de strijd tegen ebola. De EU had al meer dan 150 miljoen voor de bestrijding van de virusziekte uitgetrokken, sinds die voor het eerst in het West-Afrikaanse land Guinee werd vastgesteld. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top