ACTUEEL

Toezichthouders Saxenburgh Groep stappen op

Zes leden van de raad van toezicht van de Saxenburgh Groep in Hardenberg hebben hun zetel ter beschikking gesteld. "De raad van toezicht heeft zo besloten om de strategische keuzes die de Saxenburgh Groep heeft gemaakt ruimte geven", luidt de officiële uitleg op de website van het ziekenhuis.

“Het is in het belang van de Saxenburgh Groep dat de raad van toezicht met een vernieuwende blik beoordeelt hoe de keuzes voor de strategische koers aansluiten op de maatschappelijke ontwikkelingen”, aldus het persbericht.

Professionaliteit

"De huidige leden hebben vastgesteld dat een professionalisering van belang is voor de strategische koers die is uitgestippeld”, verklaart voorzitter Hein Pieper van de raad van toezicht tegenover dagblad De Stentor. “In de raad van toezicht zitten bijvoorbeeld geen leden met een medische of een juridische achtergrond. De huidige leden hadden het gevoel dat zij niet in de pas liepen met de ontwikkelingen in de gezondheidszorg. We missen een bepaalde professionaliteit. En er komen nogal wat uitdagingen op ons af."

Daarbij gaat het onder meer om de concentratie van complexe zorg en de voorgenomen nieuwbouw van het Röpcke Zweers ziekenhuis. “Het ziekenhuis staat net als andere ziekenhuizen in de provincie onder druk", stelt Pieper in De Stentor. "Wij willen het ziekenhuis graag behouden en nieuwbouw plegen. Dat kost enkele tientallen miljoenen".
Daarnaast worstelt de Saxenburgh  Groep, die ettelijke verpleeghuizen beheert, met de gevolgen van de hervorming van de langdurige zorg.    

Nieuw team

De recentelijk aan getreden voorzitter Hein Pieper blijft als enige aan om een nieuw team samen te stellen, waarin ervaring, continuïteit en vernieuwing samen kunnen gaan. Onder de vertrekkende toezichthouders zijn gezaghebbende namen te vinden als die van voormalig wethouder Joost Liese,  CDA-statenlid Laura Antuma en oud-Wavin-topman Frits Schepers.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top