ACTUEEL

Actievoerder belaagt staatssecretaris

Staatssecretaris Van Rijn van VWS is op 30 september tijdens een bezoek aan Oosterhout door een actievoerder aan zijn oor getrokken. Dit meldt Omroep Brabant.

De actievoerder werd weggetrokken door een medewerker van Van Rijn, zo meldt Omroep Brabant, waarna de man zijn boosheid op de medewerker richtte. Uiteindelijk werd het opstootje door Van Rijn zelf gesust.

Van Rijn werd bij het gemeentehuis van Oosterhout opgewacht door zorgbehoevenden en zorgverleners. Met een lied, leuzen en spandoeken wilden de actievoerders Van Rijn naar hun bezwaren laten luisteren. Eén actievoerder greep vervolgens Van Rijn bij het oor.

Van Rijn reist de komende dagen door heel Nederland om 400 wethouders te spreken over de Wet maatschappelijke ondersteuning in (Wmo) 2015 en de jeugdhulp. Oppositiepartij SP heeft deze rondgang aangeduid als de ‘De Afbraaktour van Van Rijn’ en organiseert op verschillende plekken protestacties.

Nuchter

Op het incident blikt de bewindsman nuchter terug. "Ik begrijp heel goed dat de grote omslag in de zorg emoties met zich meebrengt. Daar heb ik ook alle begrip voor, maar laten we het vooral houden op praten en luisteren om er samen uit te komen.'' En: "Mijn oor maakt het goed. Ik had helemaal niet de indruk dat het ging om een geplande actie. Het leek me eerder iemand die zijn emoties de vrije loop liet.''

Oorwarmers

Dinsdagavond in Amersfoort werd Van Rijn opnieuw opgewacht door demonstranten. Verwijzend naar het eerdere incident, hadden zij een paar beschermende oorwarmers voor hem.

 
 
 
 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top