ACTUEEL

Eerste geval van ebola vastgesteld in VS

Voor het eerst is in de Verenigde Staten bij een patiënt ebola vastgesteld. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten in de VS dinsdag laten weten, aldus Amerikaanse media.

Maandag meldden Amerikaanse media al dat in een ziekenhuis in Dallas een patiënt werd getest op ebola en in strikte isolatie was opgenomen. Volgens de gezondheidsautoriteiten is bij de man het virus vastgesteld. Hij ontwikkelde symptomen van ebola enkele dagen nadat hij was teruggekeerd uit West-Afrika. Hij wordt in quarantaine behandeld in het Texas Health Presbyterian Hospital in Dallas.

De autoriteiten laten weten dat het ebolavirus zich niet verder zal verspreiden in de Verenigde Staten. "Lokale en landelijke gezondheidsorganisaties zijn in staat om de potentiële verspreiding van het virus in bedwang te houden, daar heb ik geen twijfel over", sprak een topman van gezondheidsorganisatie CDC op een persconferentie.

Epidemie

In de VS zijn eerder enkele Amerikanen behandeld die het virus in West-Afrika hadden opgelopen en werden gerepatrieerd. Door de ebola-epidemie in West-Afrika zijn al meer dan 3000 mensen gestorven. Vooral Liberia, Sierra-Leone en Guinee zijn getroffen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top