ACTUEEL

Philips moet half miljard dollar betalen in patentzaak

Philips moet een schadevergoeding betalen van 466 miljoen dollar, ofttewel 369 miljoen euro, aan het Amerikaanse medische bedrijf Masimo vanwege het schenden van patenten bij medische technologie. Dat is de uitkomst van een rechtszaak in Wilmington in de Amerikaanse staat Delaware die woensdag naar buiten kwam.

De schadevergoeding werd toegekend aan Masimo door een jury in de rechtbank in Delaware. Masimo klaagde het Amerikaanse onderdeel van Philips in 2009 aan omdat dat patenten zou hebben geschonden bij technologie om zuurstof in het bloed en de hartslag te meten via de vingertoppen. Phillips gaat in beroep tegen de boete. "We zijn zeer teleurgesteld in de beslissing van de jury", aldus een woordvoerder. "Phillips is en blijft overtuigd dat zij geen inbreuk heeft gemaakt op enige geldige claims van de twee octrooien die in stelling zijn gebracht. We zullen alle beschikbare juridische middelen aanwenden om deze beslissing van de jury ongedaan te maken voor de relevante rechterlijke instanties in de VS. Phillips heeft het volste vertrouwen succesvol te zijn in de door haar in te stellen beroepsprocedures."

Beschuldiging

De zaak bij het U.S. District Court, District of Delaware (Wilmington) nam twee weken in beslag. Het in Californië gevestigde Masimo had oorspronkelijk om een schadevergoeding gevraagd van 651 miljoen dollar. Philips heeft op zijn beurt Masimo beschuldigd van patentschending en eiste een schadevergoeding van 169 miljoen dollar van het bedrijf. Dit werd verworpen door de jury. Volgens gegevens van Bloomberg is het de op twee na hoogste schadevergoeding door een jury in de Verenigde Staten van dit jaar. (ANP)

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top