ACTUEEL

Bijna 7500 mensen met ebolavirus besmet

Het aantal mensen in West-Afrika dat met het ebolavirus is besmet, is tot 7492 gestegen. Van allen die aan de ziekte leden, zijn er 3439 gestorven. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO vrijdagavond bekendgemaakt.

In Liberia zijn tot afgelopen dinsdag 3834 gevallen geregistreerd. Van hen hebben er 2069 de besmetting niet overleefd. In Guinee waren tot afgelopen woensdag 1199 gevallen. Meer dan de helft, 739, zijn overleden. In Sierra Leone, het derde land dat zwaar door de epidemie is getroffen, zijn, eveneens tot 1 oktober, 2437 mensen besmet geraakt. Het officiële dodental ligt er lager dan in de twee andere West-Afrikaanse landen: 623.

VS

In de VS is wellicht een tweede geval van ebola ontdekt. Een man die onlangs in Nigeria is geweest, is met mogelijke ebolaverschijnselen opgenomen in een ziekenhuis in Washington. Het universiteitsziekenhuis maakte dat vrijdag bekend.

Volgens een verklaring is de man uit voorzorg opgenomen en wordt hij behandeld in een geïsoleerde afdeling.

Zondag werd een Liberiaan opgenomen in een ziekenhuis in de Texaanse stad Dallas, die eerder vanuit Liberia naar de VS was gereisd. Dinsdag werd bekend dat hij inderdaad ebola heeft en ernstig ziek is. Dr. David Lakey van de gezondheidsdienst in Texas zei vrijdag dat ongeveer 50 personen die mogelijk de afgelopen tijd met de man contact hebben gehad, dagelijks worden onderzocht op mogelijke besmetting met het virus. Ongeveer 10 van hen zouden een groot risico hebben gelopen, bij de anderen wordt de kans dat zij zijn besmet, veel lager geschat.

Militairen

De Verenigde Staten sturen mogelijk 1000 extra militairen naar West-Afrika om te helpen in de strijd tegen ebola. Minister Chuck Hagel van Defensie heeft daarvoor toestemming gegeven, liet de woordvoerder van het Pentagon vrijdag weten.

Ruim 2 weken geleden maakte het Pentagon bekend 3000 militairen in te zetten voor de strijd tegen de verspreiding van het ebolavirus, dat in de drie West-Afrikaanse landen Guinee, Liberia en Sierra Leone inmiddels aan meer dan 3300 mensen het leven heeft gekost. De woordvoerder van het Pentagon beklemtoonde dat de militairen geen medische hulp verlenen. Het zijn geen artsen of verpleegkundigen. Het gaat vooral om deskundigen op het gebied van de logistiek en ingenieurs. (ANP)

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top