ACTUEEL

Dag van de waarheid voor cardiologen Ruwaard

Drie cardiologen van het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis horen dinsdag of hun registratie in het artsenregister wordt geschrapt. Als het aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ligt, mogen de drie nooit meer werken als cardioloog.

De afdeling cardiologie die de artsen runden, kwam in 2010 in opspraak, toen bekend werd dat er een onverklaarbaar hoog aantal sterfgevallen zou zijn geweest. Het ziekenhuis werd onder verscherpt toezicht gesteld door de inspectie en uiteindelijk overgenomen door drie ziekenhuizen uit de regio. Sindsdien heet het het Spijkenisse Medisch Centrum.

Tuchtrechter

De zaak werd in september behandeld bij de tuchtrechter. Volgens de IGZ voerden de artsen geen goede dossiers, lieten ze de kliniek over aan een arts-assistent en namen ze onnodig grote risico's met hun keuzes van behandelen. Die risico’s zijn bewaarheid volgens de inspectie: patiënten zijn overleden en dat had kunnen worden voorkomen.

Advocaten van de artsen noemden de wens van de IGZ om de cardiologen te schrappen uit het register een "disproportionele straf". De artsen zouden zowel zakelijk als privé al grote schade hebben ondervonden van de hele affaire, mede door alle media-aandacht. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top