HRM

Marktplaats voor tijdelijk zorgpersoneel

Intrakoop en Staffing MS hebben een inhuurdesk voor tijdelijk personeel in de zorg opgericht. Deze speelt in op de veranderde vraag in de sector.

Er is veel behoefte aan een ‘marktplaats’ voor flexibel personeel, zo stellen Intrakoop, de inkoopcoöperatie voor de zorg, en managed service provider Staffing Management Services.

Groei

De bijna zeshonderd zorgorganisaties die lid zijn van Intrakoop hebben direct toegang tot de inhuurdesk. Op dit moment zijn bijvoorbeeld UMC Utrecht, ’s Heeren Loo Zorggroep en Horizon Jeugdzorg en Onderwijs gebruikers Er zijn ruim drieduizend bureaus bij de Inhuurdesk ingeschreven en ongeveer 3500 zzp‘ers. En het bestand groeit hard: het aantal leveranciers neemt toe met gemiddeld 120 zzp’ers en 103 leveranciers per maand.

Transitie

Het succes is te verklaren vanuit de veranderde zorg. Het aantal tijdelijke en flexibele medewerkers is de afgelopen jaren fors gegroeid. Er is minder behoefte aan vaste krachten en meer aan flexibiliteit. Daarnaast kiezen zorginstellingen er voor tijdelijke piekdrukte op te vangen door oproep- en uitzendkrachten of flexwerkers. Oude medewerkers komen steeds vaker terug als zzp’er, na bijvoorbeeld een reorganisatie. Met het oog op de grote transitie in de zorg per 1 januari aanstaande verwachten vrijwel alle zorgorganisaties dat de vraag naar tijdelijk personeel zal toenemen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top