ACTUEEL

VWS benoemt nieuwe DG Volksgezondheid

Angelique Berg is benoemd tot directeur-generaal Volksgezondheid bij het ministerie van Volksgezondheid. Zij volgt Paul Huijts op, die in augustus is benoemd tot secretaris-generaal bij het ministerie van Algemene Zaken.

Bestuurskundige Berg (1969) is sinds 2010 directeur-generaal voor Fiscale Zaken bij het ministerie van Financiën. Daarvoor was zij bij Financiën een jaar directeur Algemene Fiscale Politiek. In 1993 startte Berg haar loopbaan ook bij het ministerie van Financiën. Zij bekleedde verschillende functies tot zij in 2001 werd benoemd tot raadadviseur bij het ministerie van Algemene Zaken (portefeuille Economische Zaken, Verkeer & Waterstaat en Landbouw).

In 2007 maakte Berg de overstap naar het toenmalige ministerie van VROM. Daar werkte zij respectievelijk als directeur Lokale Milieukwaliteit en Verkeer en directeur Klimaat en Luchtkwaliteit. Berg gaat op 1 januari in haar nieuwe functie op VWS aan de slag. Ze zal zich gaan bezig houden met de beleidsterreinen publieke gezondheidszorg, voeding, gezondheidsbescherming, preventie en sport, medische technologie, kennis, beroepen en opleidingen. 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Edo Paardekooper Overman

3 november 2014

Beetje jammer toch.... Een fiscalist, milieu en luchtkwaliteit, ... geen spoortje Zorg of Gezondheid ... En dan nu DG voor de belangrijke - zeker nu met de transities - taken op publieke zorg en volksgezondheid... Maar eens kennismaken... ;-)

Top