ACTUEEL

ZorgSaam laat ziekenhuislocaties ongemoeid

ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen is vooralsnog niet van plan om locaties voor curatieve zorg te sluiten, ondanks de bezuinigingsopdracht van 17,5 miljoen euro. Dat heeft interim-bestuursvoorzitter Maarten Rutgers tegen Omroep Zeeland gezegd.

Naast de hoofdlocatie in Terneuzen heeft ZorgSaam twee kleinere vestigingen in Hulst en Oostburg. Daar wordt vooral poliklinische hulp verleend. "Die zorg blijft volledig aangeboden, daar gaan we niets aan veranderen", aldus Rutgers tegenover Omroep Zeeland. Ook is er geen plan om de dagbehandelingen op beide vestigingen stop te zetten. Enkele kleine locaties voor langdurige zorg wordne wel geschrapt. ZorgSaam presenteert eind november de definitieve bezuinigingsplannen.

Relatief laat

In een interview met de Provinciaal Zeeuwse Courant (PZC) laat interimmer Rutgers, die begin oktober aantrad, doorschemeren dat ZorgSaam heeft getreuzeld met pijnlijke keuzes. "Er is minder geld beschikbaar voor de zorg, het aantal patiënten dat gebruik maakt van ziekenhuiszorg daalt en de vraagstukken die op het bordje van de specialist komen, worden ingewikkelder. Je moet dus een modus vinden om met minder geld toch de zorg te leveren die noodzakelijk is. Ziekenhuizen moeten allemaal dat verhaal door. Alleen het tempo waarin men dat doet, is verschillend. ZorgSaam begint er relatief laat aan. De bezuinigingen hadden onder alle omstandigheden gemoeten, alleen komen ze nu hier wel heel samengebald bij elkaar."

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top