ACTUEEL

Bussemaker maande Zorggroep Limburg tot matiging

Staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS heeft  in 2008 de voorzitter van de raad van toezicht van Zorggroep Noord- en Midden-Limburg persoonlijk aangesproken op de hoogte van de bestuurssalarissen. Dat schrijft Bussemaker naar aanleiding van Kamervragen van SP-Kamerlid Renske Leijten.

Hoge vergoedingen

Bestuursvoorzitter Jos Spätjens heeft in 2008 een salaris van 330.948 euro ontvangen. Daarnaast hebben hij, bestuurslid Frank Rijnders en twee vertrekkende bestuurders flinke bonussen gekregen. Bussemaker constateert dat haar gesprek met de toezichthouder wel effect heeft gehad. Uit het jaarverslag van Zorggroep Noord- en Midden-Limburg blijkt dat het salaris van de bestuurders met niet meer dan de loonindexering is gestegen van 2007 op 2008. Ook de groei van de omzet van 150 miljoen euro naar 265 miljoen euro en de stijging van het aantal werknemers van 4.500 naar 8.500 is geen aanleiding geweest tot loonsverhoging.

Voorstel topsalariswet in 2010

De staatssecretaris vindt het salaris weliswaar te hoog, maar grijpt niet in. Leijten dringt aan op een snelle invoering van de topsalariswet. Bussemaker zegt het voorstel voor de topsalariswet in het voorjaar van 2010 aan te bieden aan de Tweede Kamer.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top