ACTUEEL

Orde gaat op in nieuwe federatie

De verschillende wetenschappelijke verenigingen gaan op 1 januari op in een nieuwe organisatie voor alle medisch specialisten: de Federatie Medisch Specialisten. Ook de Orde van Medisch Specialisten (OMS) gaat van deze federatie deel uitmaken en heft zich op als individuele ledenvereniging.

De nieuwe federatie is volgens betrokkenen nodig om “invloed te houden op de inrichting van het zorglandschap”. “Een krachtig en eenduidig geluid van medisch specialisten is essentieel voor het succesvol behartigen van de belangen van de medisch specialisten op het gebied van kwaliteit, opleiding, wetenschap en beroepsbelangen”, zo luidt een persverklaring.

De betrokken partijen traden begin dit jaar voor het eerst naar buiten met hun plannen. Op dit moment zijn de wetenschappelijke verenigingen druk bezig de toetreding tot de federatie aan hun leden voor te leggen. Al meer dan 20 verenigingen hebben ingestemd met deelname aan de federatie. De laatste Algemene Vergaderingen van de OMS en de wetenschappelijke verenigingen wordt op 18 december gehouden.

Het bestuur van de Federatie Medisch Specialisten in oprichting zal bestaan uit zeven leden, met de huidige OMS-voorzitter Frank de Grave in de rol van algemeen voorzitter. In totaal moeten 29 wetenschappelijke verenigingen in de nieuwe federatie opgaan. Daarmee vertegenwoordigt de nieuwe organisatie zo’n  21 duizend medisch specialisten in Nederland.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top