ACTUEEL

MST hangt prijskaartjes op

In de wachtkamer van de Spoed Eisende Hulp (SEH) van Medisch Spectrum Twente (MST) hangt vanaf 1 januari een overzicht van prijzen van enkele medische aandoeningen. Dat meldt de Stentor. MST wil met de affiches bereiken dat patiënten voor niet acute zorg een afspraak maken bij de huisarts of de huisartsenpost.

"Voor de kwaliteit van de zorg is het belangrijk dat patiënten zich op het juiste moment op de juiste plaatsen melden. Dat is de beste garantie voor goede zorg. Ook voorkomen we extra wachttijden op de spoedhulp voor mensen die wel direct hulp nodig hebben", aldus een woordvoerder van MST in de Stentor.

Duur

Een bezoek aan de SEH kost minimaal 180 euro, becijferde de krant. Dat bedrag stijgt wanneer er meerdere behandelingen nodig zijn. Voor hulp bij vuurwerk in het oog bijvoorbeeld, rekent MST minimaal 250 euro. Voor behandeling van een gecompliceerde snijwond wordt ten minste 590 euro gedeclareerd.  

Centrale toegang

Bijna alle ziekenhuizen in Nederland kampen met het probleem dat de spoedhulp te laagdrempelig is. De Ziekenhuis Groep Twente loste dit op door een centrale toegang voor zowel de huisartsenpost als de SEH te creëren. MST krijgt in het nieuwe ziekenhuis ook een gezamenlijke balie. Net zoals de ziekenhuizen in Hengelo en Winterswijk. 

  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top