ACTUEEL

Dental Reizen blijft onder verscherpt toezicht

De tandartspraktijk Dental Reizen uit het Limburgse Berg en Terblijt presteert nog steeds ondermaats. De praktijk die behandelingen in het buitenland aanbiedt, blijft daarom onder verscherpt toezicht staan. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op 9 december laten weten. De inspectie beraadt zich op verdere maatregelen.

De praktijk kwam afgelopen zomer onder verscherpt toezicht omdat er volgens de IGZ ernstige tekortkomingen waren op het gebied van de organisatie, zorg en de patiëntendossiers. Hoewel het nu, vier maanden later, wel beter gaat, zijn de verbeteringen nog steeds onvoldoende.

Verbetermaatregelen

“Ondanks herhaalde toezeggingen om verbeteringen te realiseren, constateert de inspectie nog steeds tekortkomingen. De inspectie heeft er onvoldoende vertrouwen in dat Dental Reizen proactief de nodige verbetermaatregelen op korte termijn kan doorvoeren”, zo staat in de bevindingen van de inspectie.

Klachten

Ruim twee jaar geleden kwamen er al klachten binnen over Dental Reizen. Vorig jaar heeft de praktijk van de IGZ meerdere kansen gekregen om verbetermaatregelen te treffen, maar is er vervolgens onvoldoende in geslaagd om de problemen weg te nemen.

Vluchten

Dental Reizen biedt onder meer vluchten met hotel aan naar bijvoorbeeld Turkije of Hongarije, waar een tandheelkundige behandeling plaatsvindt. Eigenaar en manager Musa Temel liet deze zomer al weten dat er hard wordt gewerkt om de tekortkomingen weg te werken. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top