ACTUEEL

VGN benoemt Heleen Dupuis tot voorzitter

Heleen Dupuis volgt per 1 november voorzitter Hans Ouwerkerk op als voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) . De algemene ledenvergadering heeft haar op 11 september benoemd voor een zittingsperiode van drie jaar.

Carrière Dupuis

Heleen Dupuis (1945) is emeritus hoogleraar medische ethiek van de (Rijks)Universiteit Leiden. Dupuis is sinds 8 juni 1999 lid van de VVD-fractie van de Eerste Kamer en sinds 26 juni 2007 is zij daarvan eerste Ondervoorzitter. Daarnaast is zij vice-voorzitter van de vaste commissie voor VWS/JG. VGN stelt dat zij dan ook goed op de hoogte is van de gezondheidszorg en gehandicaptenzorg.

Belangen behartigen

Dupuis zegt heel graag de belangen van de mensen met een beperking en hun verzorgers behartigen. “Toen ik gevraagd werd, heb ik het als een appel gevoeld mijn kennis en inzicht in te zetten voor deze belangrijke brancheorganisatie, een prachtige zaak om je hard voor te maken.

Wisseling van de wacht tijdens VGN-congres

Hans Ouwerkerk, de voormalige burgemeester van Almere en Groningen, draagt zijn functie officieel over per 1 november. Hij neemt afscheid op 29 september tijdens een VGN-congres over de kwaliteit en professionaliteit van het werk in de gehandicaptenzorg. Inleiders zijn dan onder anderen Doekle Terpstra, voorzitter van de HBO-raad en Hans Adriaansens, dean van de Roosevelt Academy in Middelburg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top