ACTUEEL

Joris Slaets in directie Leyden Academy

Hoogleraar Ouderengeneeskunde aan het UMC Groningen, zal toetreden tot de directie van Leyden Academy on Vitality and Ageing. Hij vervangt Rudi Westendorp die per 1 januari start als Professor of Medicine at Old Age aan de Universiteit van Kopenhagen.

Dit maakte Leyden Academy op 11 december bekend.

Slaets

Joris Slaets is sinds 1999 als hoogleraar aan het UMCG verbonden. Hij studeerde geneeskunde in Leuven, promoveerde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en is medeoprichter van het vakgebied geriatrie binnen de interne geneeskunde. Slaets is onder meer één van de projectleiders van het Nationaal Programma Ouderenzorg en wetenschappelijk adviseur van de raad van bestuur van Espria.

Westendorp

Rudi Westendorp maakt per 1 januari de overstap naar Kopenhagen, waar hij de leerstoel Medicine at Old Age aan de Health and Medical Sciences-faculteit zal bekleden. Hij legt hiermee zijn functies neer als hoogleraar Ouderengeneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum, die hij sinds 2000 bekleedt en als directeur van Leyden Academy on Vitality and Ageing - sinds de oprichting in 2008.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top