ACTUEEL

Melanoomcentrum Máxima van start gegaan

Het Maximá Medisch Centrum (MMC) van start gegaan met een melanoomcentrum. Het is een van de aangewezen centra waar verschillende specialismen integraal samenwerken op het gebied van deze vorm van huidkanker.

Dat heeft het MMC bekend gemaakt. Het werkt in het melanoomcentrum samen met MUMC+. Melanoomcentrum Máxima bestaat uit een polikliniek en oncologische dagbehandeling en heeft twee locaties, in Eindhoven en in Veldhoven. De verpleegafdeling is gevestigd in MMC Veldhoven.

Specialist

Het melanoomcentrum verzorgt diagnostiek, behandeling en nacontroles. Er werken onder andere dermatologen, plastisch chirurgen, internist-oncologen en verpleegkundig specialisten. De patiënt wordt zoveel mogelijk gezien door dezelfde verpleegkundig specialist. Ondersteunende hulpverleners zijn diëtisten, psychologen en fysiotherapeuten.

Doorverwezen

Wanneer bij een patiënt een melanoom, een vorm van huidkanker die uitgaat van de pigmentcellen, wordt geconstateerd, wordt deze vanuit regionale ziekenhuizen doorverwezen naar het melanoomcentrum in MMC.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top