ACTUEEL

KNMP waarschuwt Achmea-klanten voor betalingen

Verzekerden bij Achmea moeten misschien contant gaan betalen bij de apotheek. Apothekers-brancheorganisatie KNMP waarschuwt hiervoor in een advertentie in De Telegraaf maandag, omdat Achmea de samenwerkingscontracten met de apothekers per 31 december 2009 heeft opgezegd.

Nieuw contract

Achmea vindt dat de KNMP onrust zaait over de hoofden van cliënten. “Dat is erg jammer,” reageert een woordvoerster van Achmea. De advertentie heeft volgens haar alles te maken met de nieuwe contracten die de verzekeraar de apothekers aanbiedt, met als doel de zorgkosten te beheersen. Het gaat om een contract waarin de apotheker geen risico loopt en een contract waarin hij wel risico loopt bij de inkoop van medicijnen.

Goedkoopste middel

De overheid en zorgverzekeraars zijn voorstander van het zogeheten preferentiebeleid, waarbij de patiënt het goedkoopste middel krijgt. Daardoor blijven de kosten van het medicijngebruik beperkt. De premies die burgers moeten betalen voor ziektekosten zullen op die manier minder hard stijgen, is de verwachting. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top