HRM

Groot Klimmendaal schrapt 75 banen

Revalidatie Medisch Centrum Groot Klimmendaal in Arnhem schrapt 50 formatieplaatsen. Naar verwachting worden 75 medewerkers getroffen. De raad van bestuur sluit gedwongen ontslagen niet uit.

Zoals ook de rest van zorgsector wordt Groot Klimmendaal geconfronteerd met bezuinigingsmaatregelen van overheidswege. Bij ongewijzigd beleid stevent Groot Klimmendaal af op een tekort van zo’n 2,5 miljoen euro, ongeveer 7 procent van de omzet. Groot Klimmendaal gaat onder meer bezuinigen op materiële kosten, zoals van voeding en facilitaire zaken, maar ontkomt niet aan reductie van de personeelskosten.

Harde klap

“Dit is een harde klap voor onze hele organisatie, en met name voor onze medewerkers, voor wie onzekere tijden aanbreken”, zegt bestuurder Ytje Jensma. “Maar deze stap is in de huidige zorgcontext helaas onvermijdelijk. Wij blijven ons maximaal inzetten om de revalidatiezorg met dezelfde kwaliteit en professionaliteit vorm te geven als voorheen. Alles draait en blijft draaien om de cliënt - die net als wij - wordt uitgedaagd om zijn grenzen te verleggen en zijn toekomst op een gezonde manier zeker te stellen.”

RMC Groot Klimmendaal is hét revalidatie medisch centrum voor specialistische revalidatie van volwassenen, kinderen & jongeren. RMC Groot Klimmendaal biedt revalidatie voor diegenen die door een ziekte, ongeval of afwijking bij de geboorte te maken hebben met (dreigende) lichamelijke, cognitieve of meervoudige beperkingen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top