ACTUEEL

Hersenz behandelt in bijna heel Nederland

Vanaf januari heeft Hersenz vijf nieuwe partners. Daarmee bieden elf zorgorganisaties in Nederland behandeling voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase.

Amarant, Boogh, Gemiva-SVG, Siza en Zozijn zijn de nieuwe partners, zo maakte Hersenz bekend. Hersenz is opgericht door De Noorderbrug, Heliomare, InteraktContour, Middin, SGL en SWZ. Hersenz behandelt nu in heel Nederland, met uitzondering van Zeeland.

Revalideren

Hersenz is in 2014 gestart met een behandelprogramma voor mensen met hersenletsel die klaar zijn met revalideren en problemen ondervinden bij het weer oppakken van het leven met hersenletsel. Hersenz biedt hen een vervolgbehandeling, gericht op het leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel en het realiseren van een nieuw perspectief. Hierdoor is minder intensieve en langdurige ondersteuning nodig in de jaren daarna.

NAH-behandeling

Alle elf organisaties participeren ook in het project Extramurale NAH-behandeling, dat in november 2014 is gestart. Dit project heeft tot doel de toekomstige positie en financiering van extramurale behandeling te onderbouwen en borgen. Dit gebeurt in goed overleg met Zorginstituut Nederland, VWS, Zorgverzekeraars Nederland, de VGN, Hersenletsel.nl en de Hersenstichting.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top