ACTUEEL

Patiënt opgenomen voor beoordeling op ebola

In het Calamiteitenhospitaal van het UMC Utrecht is een patiënt opgenomen vanwege een verdenking van ebolabesmetting. Dit heeft het RIVM maandagavond laten weten.

De patiënt heeft eerder een bezoek gebracht aan een gebied waar ebola heerst en heeft bij terugkomst ziekteverschijnselen ontwikkeld. De afgelopen weken zijn vaker patiënten beoordeeld die klachten hadden na terugkeer uit een risicogebied voor ebola. De patiënt wordt in een speciaal daarvoor ingerichte isolatiekamer onderzocht.

Getraind

Het RIVM wijst erop dat de medische staf en de verpleging van het UMC Utrecht zijn voorbereid op en getraind voor de opvang van patiënten met een verdenking van ebola. Tijdens de verpleging van dergelijke patiënten is er voor bezoekers, medewerkers en andere patiënten geen risico op besmetting, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Ebola is besmettelijk via direct onbeschermd contact met de patiënt of met lichaamsvloeistoffen van een besmettelijke patiënt. De verspreiding van ebola wordt tegengegaan door zieke mensen snel te herkennen en af te zonderen, zodat er geen nieuwe besmettingen plaatsvinden, aldus het RIVM. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top