ACTUEEL

Beroep in tuchtzaken over neuroloog Jansen

Wie had beter moeten opletten, zodat ex-neuroloog Ernst Jansen niet herhaaldelijk fouten maakte in zijn behandelingen? Valt de bestuurders van het ziekenhuis waar hij werkte iets te verwijten, of de Inspectie voor de Gezondheidszorg? Het hoger beroep in deze twee tuchtzaken is dinsdag bij het Centraal Tuchtcollege in Den Haag.

Het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle had vorig jaar al vrijwel alle verwijten van tafel geveegd. Oud-bestuursvoorzitter Ruud Ramaker kreeg destijds wel een berisping. Hij had de inspectie verkeerd geïnformeerd over Jansen, vindt het college. Een inspecteur van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) kreeg een waarschuwing.

Gevangenisstraf

De zaak tegen Jansen loopt al jaren. De voormalig neuroloog van het Medisch Spectrum Twente (MST) is tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het opzettelijk toebrengen van ernstig lichamelijk letsel bij zijn patiënten door verkeerd gestelde diagnoses. Het hoger beroep in de strafzaak loopt momenteel. De tuchtrechter besloot eerder al dat Jansen nooit meer zijn beroep mag uitoefenen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top