ACTUEEL

Hoogleraar LUMC bevordert e-health

Niels Chavannes is per 1 januari benoemd tot hoogleraar Huisartsengeneeskunde bij de afdeling Public health en Eerstelijnsgeneeskunde. Zijn specialisme is e-health and diseasemanagement.

Dat maakt LUMC bekend op haar website.

Mogelijkheden

Chavannes stelt dat er een woud aan mogelijkheden binnen e-health is. Die liggen vooral op het gebied van vroeg melden van afwijkende waarden in bloed of urine en op het beïnvloeden van leefstijl. Sommige voorbeelden zijn succesvols, voor het LUMC liggen die bij Nierziekten, Longziekten en Cardiologie. Maar er zijn ook plannen die niet haalbaar blijken, of digitale toepassingen die patiënten en zorgverleners onhandig vinden en dus links laten liggen.

Big data

Met LUMC als expertisecentrum wil Chavannes een consortium opzetten voor e-health-toepassingen die aansluiten op de behoeften van patiënten en zorgverleners. Onderdeel van het kenniscentrum is een digitaal platform om kennis en ervaringen uit te wisselen. Afdelingen kunnen ook aansluiten bij big data-projecten waarmee wijken geïdentificeerd worden met veel socio-economische problemen. Die gaan hand in hand met gezondheidsproblemen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top