ACTUEEL

Eerste Tinnemansprijs voor patiëntenbladen

Borstkankervereniging Nederland en de combinatie Angst, Dwang en Fobie Stichting (ADF Stichting)/Nederlandse Hyperventilatiestichting (NHS) hebben op 29 januari de eerste Will Tinnemansprijs voor het beste patiëntenblad gekregen.

In de categorie '(semi)professionele bladen' ging de prijs van 1500 euro naar B, het blad van Borstkankervereniging Nederland. Het gecombineerde blad Vizier/Hyp van ADF Stichting en NHS ontving dezelfde prijs in de categorie 'bladen volledig gemaakt door vrijwilligers'.

Aantrekkelijke mix

"B is een goed opgezet, journalistiek blad. Het blad heeft een aantrekkelijke mix van journalistieke genres. Het blad raakt de lezer en biedt tegelijk degelijke achtergrondinformatie", aldus het juryrapport. Vizier/Hyp wordt door de jury omschreven als “een toegankelijk blad dat met zorg is gemaakt”, terwijl “de twee bladen hun eigen identiteit behouden”.

De Will Tinnemansprijs is een blijk van waardering voor bladenmakers bij landelijke patiënten- en gehandicaptenorganisaties, mogelijk gemaakt door ondersteuningsorganisatie PGOsupport. Voor patiënten fungeren deze bladen als een echt bindmiddel. Met vaak minimale budgetten weten patiëntenorganisaties kwalitatief hoogwaardige tijdschriften te maken. De prijs is vernoemd naar de eind vorig jaar overleden schrijver en journalist Will Tinnemans. Hij was initiatiefnemer van de prijs en cursusleider bladen maken bij PGOsupport.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top