Finance

Kamer praat over nieuwe zorgplan Schippers

Het nieuwe zorgplan van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wordt woensdag besproken in de Tweede Kamer. Een Kamermeerderheid steunde dinsdag het verzoek van GroenLinks om snel over het plan te praten.

Pia Dijkstra (D66) heeft nog veel vragen en vindt het debat aan de vroege kant. Dijkstra ziet "mooie dingen" in het voorstel van Schippers. Maar ze vraagt zich wel of het wel uitvoerbaar is. "Het lijkt positief, maar gaan de zorgverzekeraars het ook doen." Zij had liever eerst tijdens een hoorzitting van de zorgverzekeraars gehoord wat zij denken van het plan om patiënten makkelijker korting te geven op het eigen risico als zij naar een specialist of ziekenhuis gaan met wie de verzekeraar een contract heeft. "Dit is ingrijpend. Ik wil een gesprek met de sector om te weten hoe die hier tegen aankijken."

Procedure

Het debat woensdag gaat wat Dijkstra betreft dan ook vooral over de procedure. "Ik wil zeker weten of we geen dingen laten passeren die eigenlijk ook in de Eerste Kamer hadden moeten worden besproken."

Ook Corinne Ellemeet (GroenLinks) vraagt zich af hoe het zal uitpakken in de praktijk. Zij is tevens benieuwd hoe het nu zit met de 1 miljard euro die Schippers wilde besparen met het eerdere zorgplan dat sneuvelde in de Eerste Kamer. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top