ACTUEEL

Woonvorm De Toekomst dreigt failliet te gaan

De Toekomst gaat binnen een maand failliet. Dat verwacht althans initiatiefnemer en eigenaar Addy Crum van de woonvorm met locaties in Heteren, Andelst, Herveld en Wadenoijen.

De Toekomst kampt met grote financiële problemen doordat persoonsgebonden budgetten (pgb’s) van cliënten later binnenkomen dan verwacht, schrijft dagblad De Gelderlander. De woonvorm moet de tekorten zelf bijleggen. "Dat kunnen we niet meer opbrengen", aldus eigenaar Crum.

Crum zal het faillissement niet zelf aanvragen, maar hij verwacht dat een van zijn schuldeisers binnen een maand naar de rechter stapt.

Maandag zijn de ouders van cliënten, die veelal een licht verstandelijke beperking hebben, op de hoogte gebracht. Op dit moment wordt gekeken waar de 20 bewoners van De Toekomst herplaatst kunnen worden.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jan W.

17 februari 2015

Beste mensen,

Vergis u niet, het artikel citeert alleen de heer Crum en uiteraard zal die niet claimen dat de oorzaak van een eventueel faillissement aan zijn (wan)beleid ligt. Veel gemakkelijker de overheid de schuld te geven.

Jammer dat bij een dergelijke kwestie geen hoor en wederhoor toegepast wordt. Wanneer de moeite genomen wordt om ook bijvoorbeeld bewoners, medewerkers, cliëntenraad en verhuurders van de panden te horen zal er beslist een heel ander beeld ontstaan van deze directie. Vreemd is ook dat hij zijn faillissement aankondigt, in plaats van zich dood te knokken om alles overeind te houden, dat is wat een normale ondernemer doet. Hopelijk verteld TV13 vanavond een ander verhaal.

Op het artikel in de Gelderlander mogen reacties helaas alleen positieve uitingen over de heer Crum bevatten. Objectiviteit is daar ongewenst en andere reacties worden verwijderd.

Top