ACTUEEL

Verwarring over opening afdelingen Sionsberg

Deze week gaan in De Sionsberg onder andere de afdelingen kaakchirurgie, short stay, MDL en interne geneeskunde weer open, meldt actiegroep Red de Sionsberg. Maar een woordvoerder van het ziekenhuis zegt dat het nog niet zo ver is.

Volgens de actiegroep is er afgelopen vrijdag overleg geweest met de medische staf en de nieuwe mede-eigenaar, Igor Tulevski. Deze week zou een aantal afdelingen weer van start gaan, volgens de actiegroep. Met omringende ziekenhuizen onderhandelt het ziekenhuis over assistentie bij het openen van de specialismen KNO, dermatologie, longgeneeskunde, urologie en orthopedie voor begin maart, aldus Red de Sionsberg.

Het ziekenhuis ontkent echter dat er al concrete openingsdata zijn. Florina de Boer, manager bedrijfsvoering bij het ziekenhuis: “We zijn nog in overleg met ziekenhuizen in de regio over heropening van specialismen, waaronder de poli interne geneeskunde.”

Faillissement

De Sionsberg sloot in december 2014 de deuren als gevolg van het faillissement van Zorggroep Pasana, waar het ziekenhuis onder viel. In januari opende De Sionsberg opnieuw de deuren, maar beperkte de opening tot cardiologie, neurologie, diagnostiek en het laboratorium. Onduidelijk is wanneer andere afdelingen open gaan.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top