ACTUEEL

Duitse verpleger verdacht van doden patiënten

Een Duitse verpleger heeft volgens justitie patiënten met opzet een middel toegediend om hen in een noodsituatie te brengen, zodat hij zijn vaardigheden bij het reanimeren kon laten zien. Voor de rechtbank in het Duitse Oldenburg werd levenslang geëist tegen Niels H. wegens drievoudige moord en twee moordpogingen.

De verpleger is aangeklaagd voor drie moorden en twee pogingen maar tijdens het onderzoek kwam veel meer aan het licht. Niels H. heeft inmiddels toegegeven dat hij in het ziekenhuis van Delmenhorst negentig mensen met het hartmedicijn Gilurytmal had ingespoten, van wie dertig het niet overleefden.

Volgens de aanklager had hij door het toedienen van het middel uitgelokt dat patiënten in een noodsituatie kwamen. Dat daarbij doden vielen, nam hij op de koop toe, aldus de aanklager.

H. heeft ontkend patiënten in de ziekenhuizen van Oldenburg en Wilhelmshaven te hebben gedood. Justitie verdenkt hem ervan in Oldenburg 12 mensen te hebben omgebracht. Oldenburg ligt in de deelstaat Nedersaksen, die aan Groningen grenst. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top