ACTUEEL

Toppatholoog VUmc gaat naar AVL

Gerrit Meijer stapt over van het VU medisch centrum naar het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) in Amsterdam. Hij wordt daar in maart hoofd van de afdeling Pathologie. Daarnaast is hij ook aangesteld als groepsleider binnen het Nederlands Kanker Instituut, het researchinstituut van het AVL.

Behalve hoofd van de afdeling Pathologie van het VUmc is Meijer ook voorzitter van de Wetenschappelijke Raad van KWF Kankerbestrijding. In die functie heeft hij een belangrijke rol bij het adviseren van KWF over haar subsidiebeleid ten aanzien van wetenschappelijk kankeronderzoek. Hij is gespecialiseerd in vroegdiagnostiek en therapieoptimalisatie bij kanker van het maagdarmkanaal.

Naast zijn functie als afdelingshoofd Pathologie zet Gerrit Meijer ook zijn onderzoek voort bij het AVL, samen met collega-onderzoekers die ook de overstap maken. Als groepsleider leidt hij een onderzoeksgroep die, op basis van genomics- en proteomics-methoden, subgroepen van patiënten identificeert voor therapie op maat. Daarnaast onderzoekt Meijers groep de mechanismen waardoor darmpoliepen uitgroeien tot kanker, en biomarkers voor de vroege opsporing van darmkanker. Dit onderzoek wordt gesteund door subsidies van onder andere KWF Kankerbestrijding, ZonMw, Maag Lever Darm Stichting en CTMM.

Enthousiast

De raad van bestuur van het AVL is "zeer enthousiast" over zijn komst, volgens Emile Voest, lid van de raad van bestuur: "Gerrit Meijer heeft mede aan de basis gestaan van de dikkedarmkanker-screening en ontwikkelt steeds betere testen voor vroegdiagnostiek bij deze veelvoorkomende vorm van kanker. Bovendien wordt hij beschouwd als een visionair op het gebied van het bij elkaar brengen van data en grootschalige biobanking. Zijn uitmuntende staat van dienst, kwaliteiten en internationale netwerk passen naadloos bij de ambities van het Antoni van Leeuwenhoek."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top