ACTUEEL

Levenslang voor moordende Duitse verpleger

De Duitse verpleegkundige Niels H. heeft levenslang gekregen voor de moord op patiënten in het ziekenhuis waar hij werkte. De rechter veroordeelde de 38-jarige man donderdag voor twee moorden, meldden Duitse media.

Tegenover een psychiater heeft H. toegegeven dat hij in werkelijkheid de dood van ongeveer dertig patiënten op zijn geweten heeft. Niels H. werkte tussen 2003 en 2005 op de intensive care van het ziekenhuis van het stadje Delmenhorst. Hij spoot negentig mensen in met een hartmedicijn, waardoor ze in acute nood kwamen. Eén op de drie overleed. De verpleegkundige heeft onder meer verklaard dat hij “impulsief handelde'' en wilde laten zien hoe goed hij kon reanimeren. Aan nabestaanden bood hij tijdens zijn proces excuses aan.

Mogelijk ligt het aantal slachtoffers van Niels H. in werkelijkheid nog veel hoger. Het politieonderzoek brengt hem in verband met sterfgevallen in andere klinieken waar hij heeft gewerkt, in Oldenburg en Wilhemshaven.

Onderzoek

De meeste verdachte sterfgevallen kwamen pas tijdens de behandeling van de zaak aan het licht. Op veruit de meeste zaken heeft de uitspraak van donderdag dan ook geen betrekking. Het zou daarom kunnen dat H. in de toekomst nog eens voor de rechter moet verschijnen, legt het blad Der Spiegel uit. Het politieonderzoek zal naar verwachting nog maanden duren. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top