ACTUEEL

Bestuursvoorzitter RIBW Brabant treedt af

Bestuursvoorzitter RIBW Brabant treedt af

Artie van Tuijn (1952) treedt op 1 mei af als voorzitter van de raad van bestuur van RIBW Brabant. Carla Lasonder (1969), momenteel werkzaam als lid van de raad van bestuur van RIBW Brabant, neemt op die datum het voorzitterschap van hem over.

Artie van Tuijn is de oprichter van RIBW Brabant en is reeds 28 jaar verbonden aan deze organisatie. Na zijn studie medische sociologie in Engeland heeft hij zich altijd laten leiden door het thema: de sociale gevolgen van psychiatrische beperkingen. Dit liep als een rode draad door zijn carrière waarbij hij ervaring opdeed in verschillende landen zoals Italië, Zweden en Amerika.

Artie is fervent aanhanger van de rehabilitatiemethode, waarbij cliënten de regie hebben in hun eigen herstelproces. Ook was hij een voorvechter van het inzetten van ervaringsdeskundigen in GGZ en maatschappelijke organisaties.

Naast zijn functie als voorzitter van de raad van bestuur van RIBW Brabant is Artie van Tuijn ook voorzitter van de RIBW Alliantie, een samenwerkingsverband van 22 RIBW’s in de maatschappelijke geestelijke gezondheidszorg uit het hele land. Deze functie vervult hij tot het eind van het jaar.

Op donderdag 23 april a.s. vindt er ter gelegenheid van het afscheid van Artie van Tuijn een symposium plaats voor genodigden en belangstellenden. De discussie over de impact van de Wmo voor mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen (EPA) zal hierbij centraal staan.

RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een ernstige psychiatrische aandoening.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Joke Zwanikken Leenders

2 maart 2015

Deskundige bestuurder patienten bewoners clienten.personeel
Kennen hem.
Hij IS ER.
Kennen hem

Top