ACTUEEL

Alarm vlak voor dood Heerlens jongetje

Een wijkteam heeft op 27 februari aan de bel getrokken bij de Kinderbescherming over de situatie van de Heerlense moeder bij wie 1 maart in huis haar dode zoontje werd gevonden. Het wijkteam van welzijnsorganisatie Alcander voerde een zogenoemd consultatieoverleg, bevestigde een woordvoerster van de Kinderbescherming dinsdag naar aanleiding van een bericht in het AD.

Het was voor het eerst dat de Kinderbescherming betrokken raakte bij het gezin. Jeugdzorg had geen bemoeienis met het gezin en was niet op de hoogte van de situatie, liet een woordvoerster van Jeugdzorg Limburg weten. De zevenjarige jongen werd zondag gevonden nadat zijn moeder een zelfmoordpoging had gedaan. De vrouw zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van haar zoontje.

De Inspectie Jeugdzorg onderzoekt momenteel wat er gebeurd is. Burgemeester Paul Depla van Heerlen heeft inmiddels overleg gevoerd met politie, justitie, GGZ-instelling Mondriaan en de Kinderbescherming. Zij hebben afgesproken dat de betrokken partijen de feiten op een rijtje gaan zetten over wat er precies gebeurd is in en rond het gezin. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top