Tech

Lucien Engelen en Saltro winnen innovatieprijzen TIM

Lucien Engelen, directeur Reshape Center for Innovation aan het Radboud UMC, heeft dinsdagavond de TIM Award gewonnen voor de meest inspirerende IT-leider van Nederland. De jaarlijkse TIM Awards zijn dinsdagavond uitgereikt tijdens de zesde editie van de CIO Dinershow. Laboratorium Saltro won de prijs voor het meest innovatieve bedrijf.

The Innovation Manager Awards (Timmies) zijn een initiatief van ICT Media en CIO Magazine, bedoeld om innovatieve projecten te belonen en te stimuleren bij zowel leveranciers als afnemers op het gebied van IT. In totaal werden door de partijen Anderson MacGyver, Metri, Qhuba en ICT Media voor 50.000 euro aan prijzen weggegeven aan de winnaars.

Pakweg 200 IT-verantwoordelijken en bestuurders van toonaangevende Nederlandse IT-leveranciers waren getuige van de uitreiking door juryvoorzitter Hennie Wesseling.

150 huisartsenpraktijken

TIM Awards waren er ook dit jaar voor het meest innovatieve bedrijf, de meest innovatieve ITleverancier, het meest innovatieve ecosysteem en de meest innovatieve IT-leiders van Nederland. In de eerste categorie maakte Saltro de meeste indruk. Het bedrijf helpt 150 huisartspraktijken en liefst 500.000 patiënten bij het decentraal stellen van de diagnose door middel van een simpel bloedtestje.

Als laboratorium verplaatst Saltro hiermee de diagnostiek van centraal naar decentraal. "In plaats van uitvoerder wordt het bedrijf door digitalisering van de informatieketen vooral een facilitator", aldus de jury. "Het inspelen op behoeften van met name de patiënten heeft grote gevolgen voor het bestaande verdienmodel, maar ook voor het personeel. Niettemin durft Saltro zichzelf opnieuw uit te vinden. Dat is zowel vanuit leiderschap als innovatie bijzonder heldhaftig."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top