HRM

Vivium ontslaat ondersteunend personeel

Vivium Zorggroep gaat de ondersteunende diensten van haar organisatie inkrimpen. De komende twee jaar verdwijnen er 75 banen bij de instelling die haar werkterrein in de Gooi- en Vechtstreek heeft.

De functies die verdwijnen zijn staf-, management- en secretarieel/administratieve functies. Een aantal mensen heeft al gebruik gemaakt van een vrijwillige vertrekregeling, waardoor er nu nog 69 mensen uit moeten. Zij verlaten de organisatie tussen september 2015 en januari 2017.

De medewerkers om wie het gaat, worden begeleid door het mobiliteitsbureau van Vivium. De ondernemingsraad en de vakbonden zijn geïnformeerd en met het de vakbond is een sociaal plan afgesproken. Saskia van Kleef, woordvoerder van Vivium, benadrukt dat het alleen gaat om ondersteunend personeel. Voor zorgverleners heeft de reorganisatie geen gevolgen.

Veranderingen

De reorganisatie is een reactie op de veranderingen in de langdurige zorg. Vivium is al langer bezig de organisatie aan te passen om die veranderingen het hoofd te kunnen bieden, door zich te richten op directe zorgverlening. Daarom verkocht de organisatie in 2014 TGVS, waarin de hulp in de huishouding was ondergebracht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top