ACTUEEL

Kamer wil vervolgonderzoek naar MST

De Tweede Kamer wil een vervolgonderzoek naar de manier waarop het Medisch Spectrum Twente (MST) de zaak van de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur heeft afgehandeld. Het onderzoek moet aan het licht brengen waarom het nog zo lang duurde voordat de praktijken van de neuroloog na zijn vertrek naar buiten kwamen. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer, bleek donderdag tijdens overleg met minister Ab Klink van VWS.

Commissie Lemstra

Eerder deze maand oordeelde de commissie Lemstra al dat het Twentse ziekenhuis het falen van de arts tussen 1992 en 2005 heeft verzwegen. De neuroloog stelde jarenlang tientallen onjuiste diagnoses, schreef verkeerde geneesmiddelen voor en stal voor zichzelf medicijnen uit het ziekenhuis.

Rol IGZ

De commissie Lemstra bekeek de periode tot 2005, maar de Kamer wil nu weten wat er daarna is gebeurd. De PvdA voerde aan daarbij ook de rol van Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) mee te nemen. De ChristenUnie vindt dat de huidige bestuurders van het MST zich niet kunnen verschuilen achter fouten van hun voorgangers. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top