Finance

Half miljard minder winst voor zorgverzekeraars

Half miljard minder winst voor zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars hebben in 2014 minder winst gemaakt. Dat blijkt uit een rapport van de Nederlandsche Bank (DNB). De totale winst van alle verzekeraars samen daalde van 1,5 miljard naar 1 miljard, zo meldt het Financieele Dagblad.

De lagere winst zou mede het gevolg zijn van de keuze van zorgverzekeraars om de premies te verlagen. Dankzij goede beleggingsresultaten en meevallende zorgkosten was er toch een positief resultaat, stelt DNB.

Van de zorgverzekeraars heeft tot nu toe alleen Achmea de cijfers bekendgemaakt, schrijft het FD. Het zorgbedrijf boekte in 2014 een winst van 418 miljoen euro. Een jaar eerder was dat 319 miljoen.

Zorgverzekeraars Nederland stelt in reactie dat de winst waarschijnlijk mede te danken is aan lagere zorgkosten in eerdere jaren.

In 2014 hebben alle Nederlanders met elkaar ongeveer 41 miljard euro aan zorgpremie betaald. De 1 miljard die de verzekeraars nu overhouden hebben zij volgens ZN al grotendeels teruggeven aan de premiebetaler in de premiestelling van 2015.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top