ACTUEEL

Aveleijn schrapt omstreden lening

De raad van toezicht van zorginstelling Aveleijn uit Overijssel schrapt de omstreden hypothecaire lening aan directeur Johan van Praet. In een uitzending van RTV Oost liet een woordvoerder van de raad zaterdag weten dat het besluit is ingegeven door de maatschappelijke onrust.

Storm van kritiek

Deze week werd bekend dat de directeur een renteloze hypothecaire lening van 550 duizend euro kreeg als extra beloning voor zijn goede functioneren, bovenop zijn salaris en andere bonussen. Daarnaast kreeg Praet een waardevaste garantie voor zijn woning in Tubbergen. Een en ander leidde tot een storm van kritiek. Staatssecretaris Bussemaker van VWS eiste vrijdag opheldering over de kwestie.
De raad van toezicht wil in overleg met Van Praet, in plaats van de renteloze lening, een nieuwe afspraak maken over een eenmalige financiële bonus.

Goede prestaties

Vorig jaar ontving de directeur een bonus van 13 duizend euro voor zijn goede prestaties. Het totale jaarsalaris over 2008 bedroeg 213 duizend euro. De ondernemingsraad van Aveleijn bespreekt de kwestie aanstaande dinsdag. Naar aanleiding van alle commotie besloot Wim Gaalman, lid van de raad van toezicht, zaterdag per direct op te stappen. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

van Veldhuizen

28 september 2009

NOG EEN BONUS VOOR DEZE GRAAIER!!! HIJ MOET ZICH SCHAMEN!

Anonym

28 september 2009

Laat ze dat geld maar eens gebruiken om alle tekorten op de werkvloer op te lossen. Schande!!!!

Top