ACTUEEL

Parnassia trekt melding overname Riagg in

Parnassia heeft de melding om Riagg Rijnmond over te nemen, ingetrokken bij de Autoriteit Consument en Markt. De ggz-instelling had de toestemming van ACM niet nodig, blijkt achteraf.

In december 2014 maakte Parnassia bekend het failliet verklaarde Riagg Rijnmond over te willen nemen. Achteraf bleek dat de twee instellingen onder de omzetdrempels zitten die verplicht tot een overname-melding bij ACM. Zo moet iedere instelling afzonderlijk een omzet hebben van meer dan 5,5 miljoen euro en moet de wereldwijde omzet van de betrokken bedrijven in een jaar in totaal meer dan 55 miljoen euro zijn.

Continuïteit van zorg

Parnassia heeft de helft van de medewerkers van Riagg Rijnmond overgenomen en belooft de continuïteit van de zorg aan de patiënten te waarborgen. Bij Riagg Rijnmond werkten tweehonderd mensen voor 6700 patiënten. De instelling heeft meerdere locaties, in Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen. Riagg Rijnmond is door tweeën gedeeld: Rotterdam valt onder Parnassia, Schiedam en Vlaardingen gaan naar GGZ Delfland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top