Tech

AMC en VUmc verhuizen epd naar extern datacentrum

De Amsterdamse academische ziekenhuizen AMC en VUmc brengen hun gezamenlijk systeem voor het elektronische patiëntendossier (epd) onder in de datacenters van Telecity in Amsterdam. Het aanbestedingstraject duurde iets langer dan verwacht, meldt Computable.

De ziekenhuizen kozen in oktober 2013 al voor de epd-software van de Amerikaanse leverancier Epic. De Epic-software vervangt die van CSC-iSoft, waarmee de instellingen jarenlang hebben gewerkt. Beide ziekenhuizen gaan met één identiek ingericht epd werken en trekken naast de aanschaf samen op bij de inrichting en het beheer van het nieuwe systeem, een unicum in de ziekenhuiswereld, aldus Computable

Hoewel de academische ziekenhuizen  ieder over een goed eigen datacenter beschikken, vinden zij het praktischer om voor het epd-systeem een derde datacenteromgeving in gebruik te nemen. 

Eisen

De aanbesteding voor het gezamenlijke datacenter startte medio 2014 en had nogal wat voeten in de aarde. De eisen die de ziekenhuizen stelden bleken te hoog; geen van de potentiële gegadigden kon er in eerste instantie aan voldoen. In een tweede fase van de aanbesteding werden de eisen op onderdelen bijgesteld.   

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

10 april 2015

Lijkt mij niet zo verstandig om de automatisering van je primaire proces extern uit te besteden.

Top