Finance

Nieuwbouw Slingeland Ziekenhuis stap dichterbij

Het Slingeland Ziekenhuis heeft overeenkomsten getekend met de gemeente Doetinchem en Waterschap Rijn en IJssel over de nieuwbouw van het ziekenhuis op het terrein bij de afslag van de A18.

Met de gemeente Doetinchem heeft het ziekenhuis afspraken gemaakt over het opstellen van een bestemmingsplan, zo meldt dagblad de Gelderlander. Ook zijn de gemeente en het Slingeland inmiddels met de grondeigenaren in gesprek over de aankoop van de benodigde grond. De nieuwbouw moet, als het aan het Slingeland, de gemeente en het waterschap Rijn en IJssel ligt, zo innovatief en duurzaam mogelijk worden.

Kwetsbare natuur

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem koos begin 2014 voor een volledig nieuw onderkomen. Het gaat 120 miljoen euro kosten en moet  uiterlijk in 2022 in gebruik zijn. Er is echter ook protest tegen de bouw. De GroenLinks-fractie in de Provinciale Staten heeft het Gelderse provinciebestuur half maart opgeroepen om op te treden tegen de nieuwbouwplannen. De gemeenteraad stemde eind 2014 al in.

Volgens GroenLinks passen de plannen van het Slingland om in het buitengebied langs de A18 te bouwen niet bij het kwetsbare groene karakter van het gebied. "De bouw zou de natuur en de omgeving ernstig aantasten", stelde de fractie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top