ACTUEEL

Langer thuishulp voor 150 Lochemers na bezwaar

De 150 mensen uit Lochem die bezwaar hebben aangetekend tegen het stoppen van hun huishoudelijke hulp, krijgen deze voorlopig terug, net als vijf inwoners die eerder naar de rechter stapten.

Wethouder Trix van der Linden meldde in de gemeenteraad maandagavond de groep nog tot zes weken na de uitspraak van de bezwarencommissie huishoudelijke hulp ontvangen. Dat schrijft de Stentor. De gemeente Lochem had de huishoudelijke hulp afgeschaft. Van de rechter mag dat niet voordat onderzoek is verricht naar de persoonlijke omstandigheden van de hulpbehoevenden.

Van der Lindens merkte tijdens de gemeenteraad op dat de mensen die geen bezwaar hebben gemaakt blijkbaar zelf al iets hebben geregeld. Dat viel slecht bij de fracties van de PvdA en GroenLinks. Zij willen dat met alle huishoudens een gesprek wordt gevoerd. De wethouder wil eerst de schriftelijke uitspraak van de rechter binnen hebben.

Rechtzaken

Vergelijkbare zaken in onder meer Utrecht, Dantumadeel en Montferland dwongen gemeenten hun beleid op het gebied van huishoudelijke hulp te herzien. Advocaten lieten daarop weten nog tientallen zaken in voorbereiding te hebben.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top