ACTUEEL

Van Gemert verlaat GGZ Nederland

Plaatsvervangend directeur Goof van Gemert verlaat per 1 december brancheorganisatie GGZ Nederland. Van Gemert wordt directeur Forensische Zorg bij het ministerie van Justitie.

80 duizend cliënten

Bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) volgt Van Gemert  Jacques Martini op. Van Gemert gaat leiding geven aan organisatie met zo’n 19 duizend medewerkers.  Jaarlijks herbergt DJI voor korte of langere tijd zo'n 80 duizend cliënten. Sinds 2007 is het ministerie van Justitie verantwoordelijk voor de forensische psychiatrie, die eerder onder de AWBZ viel.

Stroperige financiering

Psycholoog en jurist Van Gemert is ruim tien jaar plaatsvervangend directeur van GGZ Nederland geweest. Daarnaast was Van Gemert hoofd Financiering en bekostiging. In die hoedanigheid heeft van Gemert wel eens kritiek geuit op de stroperige financiering van de forensische zorg. Ggz-aanbieders die forensische  zorg leveren hebben niet zelden met drie verschillende financieringsstromen te maken.  Ook is GGZ Nederland in het verleden kritisch geweest over de overheveling van de forensische zorg van VWS naar het ministerie van Justitie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top