Finance

Een op de tien kiest hoger eigen risico

Ruim een op de tien zorgverzekerden heeft gekozen voor een vrijwillig eigen risico, bovenop het verplichte jaarbedrag van 375 euro. 69 Procent van hen kiest voor het maximale eigen risico. Dat aantal neemt al jaren toe en gaat gelijk op met de verhoging van het verplichte eigen risico.

Dat staat in Zorgthermometer Verzekerden in Beeld 2015 van die zorginformatiecentrum Vektis op 17 april heeft gepubliceerd. Iedere verzekerde heeft dit jaar een verplicht eigen risico van 375 euro. Maar het is ook mogelijk om dat bedrag te verhogen, de maandelijkse premie van de zorgverzekering wordt dan lager. Van alle mensen die niet voor een verhoging kiezen, maakt iets meer dan de helft het eigen risico vol.

Van alle verzekerden heeft 16 procent een aanvullende verzekering bovenop de basisverzekering. Bijna altijd gaat het om een verzekering voor de tandarts. Begin dit jaar werd al bekend dat ruim 1,1 miljoen verzekerden dit jaar zijn overgestapt naar een andere zorgverzekeraar, dat zijn er meer dan vorig jaar. Het gaat om 6,8 procent van de verzekerden. De vier grote concerns - Achmea, CZ, Menzis en VGZ - hebben in totaal 89 procent van de markt in handen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top