ACTUEEL

Bart van U. wil andere psychiater

Bart van U. wil een andere psychiater in het Pieter Baan Centrum waar hij wordt geobserveerd. Het botert niet tussen hem en de huidige psychiater die de gesprekken met hem voert. Van U. werkt wel mee aan het onderzoek naar zijn psychische gesteldheid.

Dat liet zijn advocate Noëlle Pieterse vrijdag weten tijdens een zitting bij de rechtbank in Rotterdam. De 39-jarige en als erg verward bekendstaande Van U. wordt verdacht van de moord op oud-minister Els Borst en zijn eigen zus. Van U. zelf was niet niet aanwezig. Pieterse had hem geadviseerd niet te komen.

De advocate vroeg de rechtbank om meer informatie over de voorgeschiedenis van Van U. Ze wees erop dat hij zich verschillende keren had gemeld bij de politie om een gevangenisstraf uit te zitten die hij eerder van het gerechtshof in Den Haag had gekregen voor verboden wapenbezit. Maar in de gevangenis belandde hij niet.

Van U. was in cassatie gegaan. Maar omdat hij bang was zijn zeevaartbevoegdheid te verliezen, wilde hij de straf toch alvast uitzitten. Om die reden stak de uit een orthodox christelijk milieu afkomstige Van U. in februari 2014 bijvoorbeeld vuurwerk af voor het politiebureau in Amersfoort, om de aandacht van de agenten te trekken. Hij kwam echter al vrij snel weer op straat te staan.

Van U. werd in januari aangehouden, nadat zijn zus dood in hun gezamenlijke woning aan de Oudedijk in Rotterdam was gevonden. Enige weken hierna kon hij dankzij een DNA-hit ook worden gelinkt als verdachte in het onderzoek naar de dood van Els Borst. (ANP)

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top