ACTUEEL

Kinderombudsman krijgt meer meldingen

De Kinderombudsman krijgt steeds meer vragen, hulpverzoeken, signalen en klachten. De organisatie werd vorig jaar 2867 keer benaderd. Dat is ruim dertig procent meer dan in 2013. Dat blijkt uit het jaarverslag dat vrijdag is gepubliceerd.

De meeste mensen nemen contact op over jeugdzorg, onderwijs en omgang na scheiding. Meestal zijn het ouders die vragen stellen of klachten melden, maar ook steeds meer kinderen weten de Kinderombudsman te vinden.

Ontevreden kinderen

De vragen, signalen en klachten over jeugdzorg verdubbelden van 452 in 2013 naar 1064 in 2014. Het gaat vaak om vragen of klachten over de uithuisplaatsing of ondertoezichtstelling van kinderen. De medewerkers van de Kinderombudsman krijgen vaak klachten van ouders die het niet eens zijn met de werkwijze van een gezinsvoogd. Ook kinderen trekken aan de bel als zij ontevreden zijn over het contact met hun gezinsvoogd.

Ook de meldingen over het onderwijs stegen van 247 naar 544. De Kinderombudsman kreeg ook veel vragen over het vinden van het juiste onderwijs voor kinderen met een hoog of juist een laag IQ en met gedrag- en/of leerproblemen. De Kinderombudsman ontving in 2014 473 klachten van ouders en kinderen over de omgang na een echtscheiding. Dit waren er 135 in 2013. Het gaat hierbij veelal om klachten van ouders die het niet eens zijn met de beslissingen van een rechter over de omgangsregeling. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top