ACTUEEL

Aantal besmettingen ziekenhuisbacterie VRE verdubbeld

Het aantal mensen dat besmet is geraakt met de resistente ziekenhuisbacterie VRE in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht is bijna verdubbeld, van vijftien vorige week tot achtentwintig. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis, waar de bacterie uitbrak, maandag laten weten.

Het ziekenhuis heeft inmiddels 1200 mensen opgeroepen om zich te testen vanwege de uitbraak van de bacterie. Vorige week bestond deze groep uit zo'n negenhonderd mensen. Het gaat om mensen die in het Albert Schweitzer ziekenhuis hebben gelegen of contact hebben gehad met patiënten daar. De meeste mensen die besmet zijn geraakt met de bacterie werden daar niet ziek van.

De bacterie is ongevaarlijk voor gezonde mensen, maar bij zieke of ernstig verzwakte mensen kan de VRE-bacterie infecties veroorzaken. Die kunnen in het ergste geval tot de dood leiden. Normaal gesproken verdwijnt de bacterie vanzelf weer uit het lichaam.

"We kunnen nu nog niet aangeven wanneer we het omslagpunt verwachten dat het aantal nieuwe gevallen gaat dalen als percentage van het aantal geteste mensen", aldus de woordvoerder. De kans op verspreiding binnen het ziekenhuis is nu wel "tot het minimum beperkt", doordat er gescheiden verpleegomgevingen zijn ingesteld. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top