Vastgoed

Brabants dorp tegen wooncomplex dementerende ouderen

Bewoners van Empel hebben bij de gemeente Den Bosch bezwaar aangetekend tegen de bouw van een wooncomplex voor dementerende ouderen in hun dorp. Ze hebben grote moeite met de locatie die zorg- en welzijnsdienstverlener Freya heeft gekozen.

Dit meldt Thuis in het nieuws.

De bewoners vrezen dat het wooncentrum nadelige gevolgen zal hebben voor de verkeersveiligheid in hun buurt en tot grote parkeeroverlast zal leiden. Ze vinden het "onacceptabel" dat het enige groene plekje in hun wijk wordt opgeofferd. Meer dan twintig huishoudens hebben bezwaar tegen het wooncentrum. Zij zeggen dat ze zeer geschrokken zijn van het totale gebrek aan communicatie van de kant van de gemeente.

Gebouw past niet in omgeving

Het bouwplan zou sterk afwijken van wat de gemeente Den Bosch aanvankelijk van plan was te bouwen. Er zou een huisartsenpost of apotheek komen en het gebouw zou niet hoger dan één bouwlaag worden. Het wooncentrum zal bijna elf meter hoog worden. Dat gebouw past volgens de bewoners niet in de omgeving.

De bewoners stellen dat ze niet tegen de bouw van een wooncomplex voor dementerende ouderen in Empel zijn, maar als het toch moet kan Freya elders in Empel veel geschiktere locaties vinden. Freya wil dat niet omdat er op die locatie extra maatregelen aan het gebouw noodzakelijk zouden zijn vanwege het drukkere verkeer.

De bewoners zijn al kritisch over het woonzorgcentrum sinds de bekendmaking van de plannen in 2014.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top