ACTUEEL

Twents ziekenhuis plaatst verwarming boven bed

In het in aanbouw zijnde Medisch Spectrum Twente (MST) hangt boven elk bed een elektrisch verwarmingselement. Omdat het in ziekenhuizen met een gemiddelde temperatuur van 22 graden Celcius voor veel mensen net iets te warm is, kiest het ziekenhuis voor een lagere temperatuur met de optie voor individuele bijverwarming.

Dit meldt Cobouw.

In de vloeren van het nieuwe gebouw van MST, dat in 2016 in gebruik wordt genomen, zijn kunststof leidingen aangebracht, waar water doorheen stroomt dat de ruimten koelt of verwarmt. Dit heet betonkernactivering. Als een patiënt behoefte heeft aan extra warmte, kan hij een elektrisch verwarmingspaneel boven het bed aanschakelen.

Het ziekenhuis wil patiënten optimaal in het genezingsproces ondersteunen door een zogeheten helende omgeving te creëren. Zo kan er altijd direct daglicht binnentreden en zijn er uitsluitend eenpersoonskamers. Ruimtes, kleuren, verlichting en meubilair zijn volgens het MST aangenaam en ergonomisch verantwoord. Patiënten kunnen hun omgeving zo veel mogelijk naar hun hand zetten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top