HRM

Herstel zorgvacatures in Noord-Nederland

Herstel zorgvacatures in Noord-Nederland

Het lijkt beter te gaan met de werkgelegenheid in de zorgsector in het noorden van het land. Na een flinke daling in de afgelopen twee jaar trekt het aantal geplaatste vacatures op de website van Zorgplein Noord nu weer aan.

Zorgplein Noord geniet grote bekendheid onder werkenden en werkzoekenden in zorg en welzijn in Groningen, Drenthe en deel van Friesland en vormt een graadmeter voor de ontwikkeling van het aantal externe vacatures bij zorg- en welzijnsorganisaties.

Uitstroom

Vlak voor de zomer van 2013, na de presentatie van de hervorming van het zorgstelsel, daalde het aantal vacatures. Bijna heel 2014 lag het aantal vacatures op een lager niveau dan voorgaande jaren, stelt Zorgplein Noord vast. In het laatste kwartaal van 2014 is daar verandering in gekomen. Deze  stijging zet door in de eerste maanden van 2015.

Het aantrekken van de werkgelegenheid komt doordat organisaties in zorg en welzijn meer personeel nodig hadden dan ze in deze periode in huis hadden. Volgens Zorgplein Noord komt dit niet doordat zorgorganisaties uitbreiden, maar doordat uitstromend personeel vervangen moest worden. Door de bezuinigingsopdracht die de zorg had, hebben veel organisaties hier de afgelopen anderhalf jaar mee gewacht.

Hoger gekwalificeerd personeel

In verhouding met het totaal aantal vacatures nemen de vacatures voor hoger gekwalificeerd zorgpersoneel sneller toe, constateert Zorgplein Noord. Dit geldt in het bijzonder voor de vacatures voor paramedici en verpleegkundigen. Het is nog de vraag of deze trend het komend jaar doorzet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top